Меню сайту

Події та досягнення

Корисна інформація

Друзі сайту

Статистика

Сокальська бібліотека :: 15.08.2017
 

  • Оплатити послуги медичного огляду відтепер можна у терміналі самообслуговування
  • Оплатити послуги медичного огляду відтепер можна у терміналі самообслуговування

    Оплатити послуги медичного огляду відтепер можна у терміналі самообслуговування

    Сокальська центральна районна лікарня використала технології для оплати медичних послуг.

    У липні цього року, у терміналі самообслуговування, який знаходиться у приміщенні Сокальської ЦРЛ було встановлено програмне забезпечення для оплати медичних послуг. Відтепер, щоб оплатити профілактичні медичні огляди, не потрібно їхати у місто, чи шукати банк поблизу.

    Роботу терміналу в дії презентував головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед. Він також зазначив, що на допомогу пацієнтам завжди приходить медсестра, Ярослава Цинкаленко, із господарсько-розрахункового відділення, яка допомагає та підказує, як здійснити оплату того чи іншого платежу. За словами пані Ярослави, оплата через термінал самообслуговування це дуже зручно і вигідно, адже не потрібно їхати у місто та витрачати гроші та час.

    Пані Ярослава також показала всі етапи оплати медичних послуг. Для початку потрібно вибрати, за що здійснюється оплата, а саме: профілактичні медичні огляди при прийнятті на роботу; для отримання посвідчення водія транспортних засобів; медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами; профілактичні медичні огляди. Потім вказати прізвище, ім’я та по батькові пацієнта, який проходить медичний огляд, суму яку потрібно внести та “заправити” у термінал гроші. Якщо ж у терміналі залишається решта, то її можна повернути, а саме перерахувавши кошти на рахунок мобільного телефону абонента.

    Відомо також, що термінал за свої послуги бере символічну оплату у розмірі 5 гривень 50 копійок незалежно від суми платежу та здійснює лише готівкові операції (карткою розрахуватися не можна)

    Як зазначив головний лікар Сокальської ЦРЛ, Роман Швед: “Технологічна новинка прибрала незручності із оплатою медичних послуг, які донедавна можна було здійснити у відділеннях банків, зберігши дорогоцінний час для пацієнтів.” Він подякував голові районної ради Миколі Паську, за сприяння у встановленні даного програмного забезпечення у терміналі самообслуговування.

    В свою чергу Микола Пасько повідомив, що на адресу районної ради регулярно приходили пропозиції і скарги від людей про незручність оплати медичних оглядів у Сокальській центральній районній лікарні, а саме те, що в даному приміщенні знаходиться термінал, який немає відповідної програми для оплати медичних послуг. Для того щоб здійснити проплату, потрібно було повертатися у місто, потім шукати банк, стояти у довгих чергах, здійснювати оплату мед.огляду при цьому оплативши послуги банку. Після цього пацієнти поверталися у лікарню і отримували проплачені у банку послуги лікарів. Голова районної ради також зауважив, що разом із головним лікарем вдалося підняти договори оренди, знайти власника терміналу самообслуговування та узгодити із ними встановлення програмного забезпечення. Як результат “Економія часу, коштів та нервів”.

    Микола Пасько також додав, що сфера медицини у Сокальському районі активно прогресує, зокрема цього року на Сокальщині буде відкрито дві амбулаторії та два медичні пункти у нових, відремонтованих, приміщеннях.

    Він також додав, що минулого року реалізовано чимало мікропроектів, які дозволили поліпшити роботу та покращити матеріальну базу як лікарні так і амбулаторій та ФАПів, цей рік також не став виключенням. Голова Сокальської районної ради також побажав, щоб Сокальські лікарі не шукали роботи за кордоном, а отримували гідну працю на своїй батьківщині.

    До слова. Даною послугою, з оплати медичних оглядів за допомогою терміналу самообслуговування, на даний день, вже скористалися близька 50-ти осіб. Також вдалося поспілкуватися із пацієнтами, які скористалися послугою оплати медичних оглядів. Всі відгуки позитивного характеру, адже на оплату послуг за межами лікарні витрачається значно більше грошей (вартість проїзду у маршрутному таксі та банківський збір) та відповідно часу.